Er is iets gebeurd, wat kunt u doen?

By 19 april 2019

Heeft u een vraag?

Heeft u het gevoel dat er iets anders is gelopen dan de bedoeling was, of wilt u meer informatie over uw behandeling? Dan is het verstandig eerst een afspraak met uw arts te maken. Uw arts heeft alle informatie over uw behandeling. Hij of zij kan mogelijke misverstanden recht zetten en u alle informatie geven die u nodig heeft.

De klachtenfunctionaris kan u ook helpen wanneer u geen klacht heeft

Als het u niet lukt om een afspraak te maken, kan de klachtenfunctionaris u hierbij helpen. Alle zorginstellingen zijn verplicht om een klachtenfunctionaris te hebben. Deze functionaris kan u ook helpen wanneer u geen klacht heeft, maar een vraag of een zorg. De contactgegevens van de klachtenfunctionaris staan op de website van de zorginstelling. In sommige zorginstellingen heeft de klachtenfunctionaris een andere naam, zoals patiëntencontactpersoon of ombudsman.

Heeft u wel een klacht?

Ook een klacht kunt u het beste eerste met uw arts bespreken. Wanneer u dat moeilijk vindt, kunt u daarbij worden geholpen door een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Alle zorginstellingen zijn verplicht om een klachtenfunctionaris te hebben. De contactgegevens van de klachtenfunctionaris staan op de website van de zorginstelling. In sommige zorginstellingen heeft de klachtenfunctionaris een andere naam, zoals patiëntencontactpersoon of ombudsman.

Weet u niet of u bij de klachtenfunctionaris op de juiste plek bent?

Er zijn verschillende soorten klachten. Daarom kan het voorkomen dat de klachtenfunctionaris u niet goed kan helpen. Of misschien heeft u al een gesprek met de klachtenfunctionaris gehad, maar heeft u dat niet verder geholpen. Wilt u een klacht indienen, maar weet u niet waar? De klachtenwijzer van het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u op weg.

Zoekt u hulp bij zaken die u moet regelen?

Als er iets mis is gegaan bij uw behandeling is er mogelijk veel wat u moet regelen. U heeft bijvoorbeeld aanpassingen nodig in uw woning, of u wilt informeren of u de opgelopen schade vergoed kunt krijgen. Er zijn talloze professionals die u hierbij kunnen helpen. De onderstaande bronnen helpen u bij het vinden van: